Detroit vyhral doma 22. duel za sebou, Slováci bez kanadských bodov i výhier

18.02.2012 Celý región

New York 18. februára (TASR) - Už 22. domácu výhru za sebou zaznamenali v noci na sobotu v zámorskej NHL hokejisti Detroitu Red Wings, keď ich duel s Nashvilleom rozhodol Pavel Daciuk gólom na 2:1 päť sekúnd pred koncom riadneho hracieho času. Nedarilo sa Slovákom - ani jeden z pätice nebodoval a ich tímy bez výnimky odchádzali z ľadu ako zdolané.

Z farmy povolaný Tomáš Tatar sa napriek prognózam nakoniec do zostavy \"červených krídel\" nedostal a zápas si pozrel iba z tribúny. Jeho tím vyrovnal po úspechu aj absolútny \"cezsezónny\" rekord Bostonu Bruins z ročníkov 1929/30 a 1930/31, \"medvedi\" vtedy triumfovali pred vlastnými divákmi v posledných 20 zápasoch jednej a v prvých dvoch stretnutiach ďalšej sezóny. Prekonať aj tento zápis môžu Detroitčania už v nedeľu proti San Jose.

Zhodne bod za prehru po nájazdoch si zaknivovali Ľubomír Višňovský s Anaheimom (proti New Jersey 2:3) a Andrej Sekera s Buffalom (s Montrealom 3:4), pričom Peter Budaj sledoval v drese Habs duel iba zo striedačky. Súčasťou tesnej prehry San Jose v Raleigh s Carolinou (2:3) bol Michal Handzuš, Florida Tomáša Kopeckého nestačila doma na Washington 1:2. Zdenovi Chárovi a jeho spoluhráčom z Bostonu sa nevydaril výlet vo Winnipegu, obhajca víťazstva Stanleyho pohára prehral 2:4. Kapitán Bostončanov stratil v poslednom období svoju vysokú pozíciu v hodnotení plus/mínus - teraz si pripísal ďalšie dve mínusky a v ostatných piatich dueloch je jeho súhrnná bilancia -8.

výsledky:

New Jersey - Anaheim 3:2 sn, Carolina - San Jose 3:2, Buffalo - Montreal 3:4 sn, Florida - Washington 1:2, Detroit - Nashville 2:1, Winnipeg - Boston 4:2, Edmonton - Colorado 1:3
 

Vyberte región